WIELEN EN BANDEN.

Take control. Originele BMW wielen en banden met stermarkering.

RIJPLEZIER EN VEILIGHEID.

Lekker onderweg, genietend van luide muziek uit de speakers en ineens begint het te stortregenen? Behoud de controle en kies voor Originele BMW wielen en banden met stermarkering. Volledig betrouwbaar – voor meer zekerheid bij ruig weer, onder alle rijomstandigheden en op alle soorten wegdek. Rijplezier en veiligheid – voor een absoluut goed gevoel.

MAAK EEN REGULIERE SERVICE AFSPRAAK.

Maak eenvoudig een afspraak via onze handige online planner.

ORIGINELE BMW WIELEN EN BANDEN MET STERMARKERING.

De stermarkering laat zien dat een band speciaal voor BMW is gemaakt – en dat volgens de hoogste BMW kwaliteitscriteria. Al vroeg in het ontwikkelingsproces van de auto begint ook de ontwikkeling van de banden. Dit duurt tot drie jaar en wordt afgesloten met een uitvoerig testprogramma. Banden met stermarkering zijn beproefd op zes hoofdthema’s: veiligheid, slijtage, comfort, efficiëntie en – kenmerkend voor BMW ook twee thema’s die bijdragen aan rijplezier – rijeigenschappen en sportief gedrag. Het ontwikkelingsproces gaat in nauwe samenwerking met geselecteerde premium-bandenfabrikanten (bijv. Bridgestone, Dunlop, Goodyear en Pirelli).

DRIE ARGUMENTEN VOOR BMW WIELEN EN BANDEN.

VEILIG EN HELEMAAL IN STIJL.

Waarom kiezen als u alles kunt hebben? Met Originele BMW Complete Wielsets gaan veiligheid en een bijpassende styling hand in hand. Originele BMW Complete Wielsets worden compromisloos getest: in uitgebreide simulaties en de zwaarste praktijksituaties moeten ze bij alle rijomstandigheden bewijzen dat ze de titel ‘Origineel BMW’ verdienen. Dankzij het grote aanbod van verschillende stylings is er een ideale wielset voor iedereen.

VOORDELEN COMPLETE BMW WIELSET & LICHTMETALEN VELGEN.

Veelgestelde vragen:

 • •  Groot aanbod aan stylings (kleuren, structuren, materialen, spaakvormen, maten)
  •  Perfecte afstemming van lichtmetalen wiel, band en RDC sensor
  •  Aantrekkelijk aanbod in verschillende maten
  •  Gegarandeerd vervangingsdelen voor 10 jaar (vanaf lancering)
  •  Strenge eisen aan productie en controle, waaronder testprocedures

  Meer vragen?
  Koen Kwanten

  Koen Kwanten

  Service Adviseur

 • • Lager gewicht
  • Rijdynamiek en handling
  • Exclusiviteit en design
  • Duurzaamheid

  Meer vragen?
  Koen Kwanten

  Koen Kwanten

  Service Adviseur

WIELACCESSOIRES.

Naafdoppen 
De vaststaande naafdoppen zijn voorzien van het BMW logo dat niet met het wiel meedraait, maar rechtop blijft staan.

Ventieldopjes 
Hoogwaardige ventieldopjes van aluminium voor effectieve bescherming van aluminium RDC ventielen. Met BMW logo.

Wielslotbouten 
De hoogwaardige set bevat vier zeer betrouwbare wielslotbouten met speciaal gefreesde BMW codering.

Sneeuwkettingen 
De sneeuwkettingen 'Disc' zijn dankzij stalen veerbeugels en een automatische sluiting heel eenvoudig en snel te monteren.

ZOMERBANDEN.

De ideale band voor de warme maanden: zomerbanden zijn optimaal qua comfort, akoestiek en rolweerstand. De speciale structuur van het bandenprofiel is gemaakt van een rubbermix die ook bij zeer hoge temperaturen niet te zacht wordt. Met grotere profielblokken en minder lamellen voorkomen ze op een betrouwbare manier aquaplaning en bieden ze zelfs bij hoge snelheden extra rijstabiliteit en stuurprecisie. Daardoor rijdt u niet alleen veiliger, maar krijgt u ook bij hoge snelheden eersteklas rijcomfort en een uitstekende handling. Goed om te weten: vanaf temperaturen boven de 7 °C moeten de winterbanden worden verwisseld voor zomerbanden.

WINTERBANDEN.

Perfect voor winterse wegcondities: winterbanden bieden dankzij hun speciale rubbermix bij temperaturen onder de 7 °C meer grip op de weg. Ze zijn voorzien van extra rechte en dwarse lamellen in het loopvlak die tijdens het rijden open gaan. Daardoor vormen zich gripranden die bij sneeuw en modder zorgen voor hoge tractie en rijstabiliteit – een doorslaggevende factor voor de veiligheid. Nog een veiligheidsvoordeel: de verkorte remweg ten opzichte van zomerbanden. Bij regen is die tot 10% korter en bij ijs en sneeuw tot 50%.
 

 

 

REMWEG.

Grote verschillen in de remweg bij hetzelfde model ontstaan niet alleen door producteigenschappen, maar ook door de kwaliteit van het wegdek. Zo kan de remweg bij gladheid bijvoorbeeld tien keer langer worden. Om de remweg zo kort mogelijk te houden, adviseren wij de Originele BMW Complete Wielsets en Banden met Stermarkering, die optimaal zijn afgestemd op de BMW. Extra belangrijk voor de geschiktheid van een band is de profieldiepte: experts raden aan de banden te wisselen als de profieldiepte minder is dan 4 mm.
 

36 MAANDEN VERZEKERING VOOR BANDEN MET STERMARKERING.

Ga veilig op weg met terugbetaling tot 100%.
100 % - in het eerste jaar.
 75 % - in het tweede jaar.
 50 % - in het derde jaar.

Bij de aanschaf van een fabrieksnieuwe BMW of Originele BMW Wielen en Banden met stermarkering - ontwikkeld in samenwerking met geselecteerde, vooraanstaande fabrikanten  profiteert u automatisch van een bandenverzekering van 36 maanden zonder extra kosten.

De verzekeringsperiode van 36 maanden gaat in op de aanschafdatum van de Originele BMW Band met stermarkering of de registratiedatum van een fabrieksnieuwe BMW. Dat betekent dat u meteen al bij de eerste kilometers heel gerust rijdt.

De bandenverzekering van BMW omvat:

 • Schade veroorzaakt door een scherp voorwerp (bijvoorbeeld een spijker of gebroken glas)
 • Schade door het raken van een stoeprand
 • Schade als gevolg van vandalisme
 • Diefstal van banden