Met trots voert BMW Group de lead op het gebied waterstoftechnologie voor premium elektrische voertuigen. De BMW iX5 Hydrogen zal het eerste BMW model zijn dat naar verwachting al vóór het einde van 2022 in kleine getalen de weg op zal gaan voor test en demonstratie doeleinden.

Al langere tijd is BMW bezig met het uitvoerig testen en optimaliseren van dit eerste prototype op waterstof energie. Tests die BMW Group afgelopen maart heeft uitgevoerd in één van de meest koude regio’s ter wereld hebben bewezen dat zelfs onder het vriespunt, de nieuwe BMW iX5 Hydrogen een extra C02-vrije mobiliteitsoptie betreft, die zou kunnen worden ingezet voor duurzaam rijplezier en een hoog comfortniveau. Het kost, ook in vriescondities, slechts 3 tot 4 minuten om de waterstof tank te vullen; precies de tijd die we al gewend waren van onze modellen op brandstof. Hierna zal de BMW iX5 Hydrogen in staat zijn tot onbeperkte rijprestaties.

EUFORIE DOOR INNOVATIE.

Het initiatief van BMW Group en haar grote toewijding hierin is toonaangevend voor de positie waar zij naar streeft: de meest succesvolle én duurzame premiumfabrikant worden op het gebied van individuele mobiliteit.

Wanneer de BMW iX5 Hydrogen aangeboden zal worden voor het grote publiek is nog onbekend. Tot die tijd houden onze BMW specialisten u graag op de hoogte, en kunnen wij vanzelfsprekend niet wachten tot we dit nieuwe model aan u kunnen presenteren.