bmw-emobility-range-sd-on-vacation.jpg

Kan ik op vakantie met een elektrische auto?

Alles over op vakantie gaan met een elektrische BMW.

Drie reistips voor onderweg.

Zo, we zijn vertrokken. Welke tips zijn handig om net voor of tijdens de reis te herinneren?

1. Actieradius per klimaat

Houd er met uw routeplanning rekening mee dat rijden in gebergte, in kou of hitte nadelig is voor je actieradius en je wellicht een extra stop moet inplannen.

P90446357_lowRes_the-bmw-ix-and-bmw-i.jpg

Bij het licht intrappen van het rempedaal wordt er op de elektromotor geremd. Het gevolg hiervan is dat er bij elektrische auto’s regeneratief remmen wordt ingeschakeld. Om belasting van je remmen te minimaliseren dien je in de bergen deze maximale recuperatie te gebruiken. Een ander voordeel hiervan is dat je energie wint en de actieradius vergroot.

P90446344_lowRes_the-bmw-ix-and-bmw-i.jpg

Om zeker te zijn dat je altijd je BMW op kan laden is het belangrijk om een 230v/Type-3 laadsnoer mee te nemen. Een voordeel hiervan is dat als er iets onverhoopt mis gaat en je de volgende laadpaal niet meer kunt bereiken, dan kun je – zij het zeer langzaam – bijladen aan een normaal stopcontact. Met name in Frankrijk en Italië kan het voorkomen dat een laadpaal puur aansluiting heeft voor de Type 3-laadsnoer.

P90465695_lowRes_the-first-ever-bmw-i.jpg

Veel gestelde vragen over elektrisch op reis.

Op deze Electric Hub proberen we zoveel mogelijk praktische vragen te beantwoorden. Deze vragen komen voort uit gesprekken bij ons uit de showroom, aan de werkplaatsbalie of tijdens het aankoopproces van onze klanten. Heb jij ook een vraag over jouw elektrische BMW? Laat het ons weten, dan gaan wij op zoek naar het antwoord, en helpen we direct anderen met het antwoord op deze vraag!

Veel gestelde vragen

Kan je met een elektrische auto op vakantie?
Ja dat is zeker mogelijk. Bereid je vooraf wel goed voor op je reis. De voorbereidingen kunnen per land van bestemming verschillen. Het is in sommige gevallen mogelijk om tot wel 1200km af te leggen op één dag mits er door gebieden wordt gereden met een goed aanbod van (publieke)laadpalen.

Wat kost laden in het buitenland?
Iedere laadpaalbeheerder in het buitenland is vrij om een eigen tarief te hanteren. Let op dat deze tarieven vaak hoger uitvallen dan wat je gewend bent in Nederland. Deze tarieven kunnen soms oplopen tot meer dan €1,- per kWh. Ook kun je laadpalen treffen waarbij een tijdtarief wordt gehanteerd.

Kan er een trekhaak onder een elektrische auto?
Er zijn trekhaken beschikbaar voor zowel hybride als elektrische auto’s. Je zult wel merken wanneer je een aanhanger, caravan, boot- of paardentrailer moet trekken dat het assortiment vrij beperkt is. Bij verschillende elektrische BMW modellen is deze optie wel inbegrepen.

Welke laadpas kan ik het beste binnen Europa gebruiken?
De meest geaccepteerde laadpas in Europa is de Shell Recharge laadpas. Deze is erg handig mee te nemen op jouw reis door Europa. De pas wordt geaccepteerd in 35 Europese landen.